Порошенко: Докази злочинів РФ проти українців передадуть до Гааги

Порошенко: Докази злочинів РФ проти українців передадуть до Гааги
Порошенко зазначив, що головні постулати Декларації прав людини, прийняті ООН, закладені в Конституції України

Порошенко заявив, що права українців на окупованих територіях «зведені нанівець»

Президент України Петро Порошенко обіцяє, що докази злочинів Російської Федерації проти українців на окупованих територіях передадуть до трибуналу в Гаазі. Про це йдеться зверненні  президента з нагоди Міжнародного дня прав людини.

Зокрема, Порошенко зазначив, що головні постулати Декларації прав людини, прийняті ООН, закладені в Конституції України. Водночас він підкреслив, що через російську агресію права українців на окупованому Донбасі і в Криму фактично зведені нанівець.

«Саме Росія несе повну відповідальність за порушення прав людини на окупованих територіях. Про це йдеться в більшості міжнародних документів...Відповідні органи державної влади, активне громадянське суспільство продовжать збирати докази злочинів Російської Федерації проти України і наших громадян, які в подальшому доповнять доказову базу в Гаазі», - заявив Порошенко.

Він також вкотре наголосив, що під час воєнного стану жодних обмежень конституційних прав і свобод не станеться, якщо Росія відкрито не нападе на територію України.

Як повідомлялося, Порошенко звернувся до Онуфрія по допомогу у визволенні українських моряків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: