Порошенко обговорить з Меркель посилення антиросійських санкцій - Геращенко

Порошенко обговорить з Меркель посилення антиросійських санкцій - Геращенко

Керівництво України планує обговорити з канцлером ФРН Ангелою Меркель під час її візиту до Києва необхідність посилення санкцій проти Росії задля звільнення українських політв'язнів Кремля.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час брифінгу у п'ятницю, 19 жовтня.

«Ми надалі будемо робити все для звільнення українських бранців і заручників, але в цьому питанні нам потрібна більш серйозна допомога світу... А що зараз робить світ? Ну знову занепокоєння, що Олег Сенцов пережив таке серйозне голодування, занепокоєння тим, що Балуха зараз етапують до колонії, занепокоєння тим, що більше трьох років ми не можемо забрати наших військових з окупованих територій? Це несправедливо - мають бути посилені санкції. Саме про це ми будемо говорити, в тому числі, і з канцлером Німеччини Меркель під час її дуже скорого візиту до України», - повідомила Геращенко.

Водночас вона не виключає, що питання звільнення українських політв'язнів буде заблоковане через позицію президента Росії Володимира Путіна.

«Ця позиція дика президента Російської Федерації цинічно впливає сьогодні на долі живих людей... Ми бачимо, все заблоковано: Путін нікого не віддає, він не визнає своїх росіян в українських тюрмах. І ми можемо прогнозувати, що, на жаль, це питання через деструктивну аморальну підлу позицію Кремля найближчим часом не вирішиться і буде заблоковане», - зазначила Геращенко.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко провів телефонну розмову із канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Співрозмовники обговорили порядок денний візиту Меркель до України, який відбудеться цієї осені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: