Порошенко попросив Трампа підняти тему звільнення заручників на зустрічі з Путіним

Порошенко попросив Трампа підняти тему звільнення заручників на зустрічі з Путіним
Петро Порошенко та Дональд Трамп

Президенти України та США обговорили звільнення заручників у Брюсселі

Президент України Петро Порошенко розповів про зміст своєї розмови із президентом США Дональдом Трампом у рамках саміту лідерів країн-членів НАТО у Брюсселі.

Зокрема, він підняв тему ув'язнених у Росії українських громадян. Про це глава держави написав у своєму мікроблозі у Twitter у суботу ввечері.

Відзначається, що президенти двох країн обговорили поглиблення співпраці держав в оборонній сфері та посилення захисту України.

«Тема нашої розмови з Дональдом Трампом у Брюсселі не секрет. Ми говорили про необхідність посилення захисту України і про поглиблення співпраці в оборонній сфері. Обговорили звільнення заручників, і я попросив президента США підняти це питання під час зустрічі в Гельсінкі (із президентом РФ Володимиром Путіним,- ред.)», - повідомив український президент.

Як відомо, Петро Порошенко на полях саміту НАТО в Брюселі провів низку двосторонніх зустрічей зі світовими лідерами, зокрема з президентом США Дональдом Трампом. 

Напередодні Порошенко заявляв, що вони з Трампом поговорили про необхідність посилення захисту України і покращення співпраці.

Раніше Порошенко розповів, чого він очікує від зустрічі Трампа і Путіна.

Також Петро Порошенко провів зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном у рамках робочого візиту до Брюсселя для участі у заходах Саміту НАТО. 

Читайте також: 

З чим НАТО відрядить Трампа до Путіна

Трамп-розкольник та українське питання. Головні підсумки саміту НАТО

Резолюція саміту НАТО: основні тези для України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: