Порошенко розповів, чого він очікує від зустрічі Трампа і Путіна

Порошенко розповів, чого він очікує від зустрічі Трампа і Путіна
Президент України Петро Порошенко на саміті НАТО у Брюсселі

Це буде просто зустріч і початок дискусії, — заявив Порошенко

Президент Петро Порошенко заявляє, що не чекає від зустрічі глави РФ Путіна та президента США Трампа «ні оптимістичних, ні песимістичних новин».

Про це президент Петро Порошенко заявив у Брюсселі, на саміті НАТО.

«Не хочу передбачувати того, що станеться в понеділок. Але я спробую. Зазвичай, я дуже оптимістична людина. Але на жаль, цього разу оптимістичних новин з Гельсінкі я не чекаю. Це погані новини. Але у той же час, песимістичних сюрпризів теж не буде. І це добрі новини. Це буде просто зустріч і початок дискусії», — заявив Порошенко.

«Тон цієї дискусії і порядок денний, я впевнений, буде таким, що Україна буде серед пріоритетних тем. Невизнання анексії Криму, це буде позиція (США, — ред.). Початок цієї дискусії не призведе до негайних результатів», — додав президент.

Як відомо, зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна відбудеться в Гельсінкі 16 липня.

Говорячи про теми спілкування із Путіним, Трамп заявив, що «світ має почати жити дружно».

Натомість речник Кремля анонсував «серйозну розмову» між Путіним і Трампом.

Раніше президент США Дональд Трамп не дав чіткої відповіді на те, чи можуть США визнати Крим частиною Росії. «Ми маємо побачити», - заявив він, відповідаючи на запитання журналістів про імовірність визнання анексованого українського півострова частиною російської території.

За даними американських ЗМІ, президент США Дональд Трамп розраховує укласти з російським лідером Володимиром Путіним угоду, яка дозволить прискорити виведення американських військ з Сирії.

Також Трамп планує 16 липня у Гельсінкі спершу зустрітися з Путіним сам на сам, а потім продовжити переговори у присутності помічників.

Читайте також: З чим НАТО відрядить Трампа до Путіна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: