Порошенко привітав Україну з перемогою в Стокгольмському Арбітражі

Порошенко привітав Україну з перемогою в Стокгольмському Арбітражі
Петро Порошенко провів зустріч з командою НАК «Нафтогаз України»

Порошенко подякував усій команді, яка захищала інтереси України в Стокгольмі

Президент України провів зустріч з командою НАК «Нафтогаз України», яка доповіла главі держави про остаточне рішення Стокгольмського Арбітражу у справі Нафтогаз проти Газпрому.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв повідомив президентові про те, що українська компанія отримала остаточне рішення Стокгольмського Арбітражу, відповідно до якого Україна виграла 4 млрд 630 млн доларів, які Газпром має компенсувати за минулі періоди.

Глава держави привітав та подякував усій українській команді, яка захищала інтереси України в Стокгольмі. Він підкреслив, що «це історичне рішення по захисту національних та фінансових інтересів України».

«Це є справжня перемога. Сьогоднішнім рішенням Стокгольмського Арбітражу Україна виграла 4 млрд 600 млн доларів США. З цих коштів будуть сплачені газ, який споживався нами в дуже важкому 2014 році. І до бюджету державної компанії НАК «Нафтогаз України» буде зараховано 2 млрд 560 млн доларів США. При чому будуть зараховані негайно. Це є результат спільної узгодженої роботи менеджменту НАК Нафтогаз, уряду, президента», - сказав Петро Порошенко.

«Наша спільна позиція довела що ми можемо перемагати і в юридичних баталіях в Стокгольмі», - сказав Порошенко та привітав усіх українців із цією історичною переконливою перемогою.

При цьому він підкреслив, що це є надзвичайно важливим – «це і укріплення золотовалютних резервів, і 100% позиція по вірності нашої енергетичної стратегії».

«Це дуже велика цифра. Вона значно більше ніж заборгованість за газ, який ми відбирали у 2014 році. Це фактично означає, що Газпром повинен сплатити на користь Нафтогазу трохи більше ніж 2,5 млрд доларів», - повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України».

«Ця перемога доводить, що ми здатні перемагати. Спільна робота української команди за підтримки, в тому числі і вашої, пане президенте, дозволяє досягати таких результатів», - підкреслив Андрій Коболєв.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз» виграв суперечку з російським «Газпромом».

«Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» щодо компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту», - зазначили в прес-службі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: