Порошенко привітав Wizz Air з поверненням в Україну

Порошенко привітав Wizz Air з поверненням в Україну

«Я дуже радий вашому рішенню повернутися назад в Україну», - сказав Порошенко, звертаючись до Вараді

Фото Михайла Палінчака

За словами Порошенка, маршрути які запропонувала Wizz Air, це «додаткові можливості відвідання нових для українців країн Євросоюзу»

Президент Петро Порошенко 21 листопада провів зустріч з головним виконавчим директором компанії Wizz Air Джозефом Вараді.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

«Я дуже радий вашому рішенню повернутися назад в Україну. Я вважаю, що це дуже символічне рішення і воно характеризує ті зміни, які відбулися за останні чотири роки в Україні», - сказав Порошенко, звертаючись до Вараді.

За словами президента, перш за все йдеться про можливості для бізнесу. «І той факт, що Україна в рейтингу Doing Business вийшла вже на 71-шу сходинку, випередивши окремі країни Європейського Союзу і ми впевнені, що і сприятливий інвестиційний клімат буде переконувати, що це абсолютно правильне рішення Wizz Air», - зазначив Порошенко.

Він також наголосив на лібералізації валютного законодавства України, яке надає набагато більше можливостей і захищає позиції інвестора.

«Третя позиція – це динаміка ринку. Ми не тільки повернулися на довоєнні обсяги пасажиропотоку, але й зросли більше ніж на 30% у порівнянні з минулим роком. Безумовно, цьому сприяв безвізовий режим з Європейським Союзом», - сказав президент.

Він зауважив, що з 11 червня 2017 року до 11 червня 2018 року кількість перетинів кордону в бік Європейського Союзу склала 20 мільйонів. «Чому б значній частині цих пасажирів не скористатись літаками Wizz Air? Коли Wizz Air є однією з найоптимальніших моделей «ціна-якість», - зазначив Порошенко, додавши, що маршрути, які запропонувала Wizz Air, це «додаткові можливості відвідання інших, нових для українців країн Євросоюзу».

Головний виконавчий директор компанії Wizz Air Джозеф Вараді, в свою чергу, зауважив, що компанія працює 10 років в Україні і вже перевезла 7 мільйонів пасажирів.

«Безвізовий режим і відсутність обмежень до подорожей разом з економічним зростанням буде головним драйвером зростання нашого бізнесу в Україні. Вважаю,  що зараз якраз є правильний час для нас розробити більш амбіційні плани для роботи в Україні», - зауважив Вараді.

Він повідомив, що компанія має на меті відновити діяльність Wizz Air в Україні як українського перевізника, і заявив про готовність надати більше літаків, які би базувались в Україні.

Як відомо, Wizz Air припинила роботу в Україні в квітні 2015 року. Таке рішення було прийнято в зв'язку з бойовими діями на Донбасі, девальвацією і нестабільністю гривні.

Нагадаємо, лоукост авіаперевізник Wizz Air відкриє три нових рейси з України протягом листопада-грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: