Порошенко: Сьогоднішній день назавжди увійде в історію України

Порошенко: Сьогоднішній день назавжди увійде в історію України

1 вересня 2017 року набула чинності Угода про асоціацію Україна-ЄС

Сьогодні, 1 вересня, в повному обсязі набуває чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС.

Президент Петро Порошенко заявив, що цей день «назавжди увійде в історію нашої сильної та незалежної України». Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«З 1 січня 2016 року у нас функціонує поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Євросоюзом. За 6 місяців цього року зовнішня торгівля товарами та послугами України з країнами ЄС зросла на 22 %. Майже 40% нашої торгівлі припадає саме на Європейський союз», - повідомив Порошенко.

На його думку, «відбулася історична зміна географічної структури українського експорту на користь збільшення його обсягів до країн ЄС».

«Це вже незворотні процеси інтеграції української економіки до ринку Євросоюзу», - переконаний Порошенко.

Нагадаємо, офіційний журнал Європейського союзу у 25 липня опублікував інформацію про вступ в силу Угоди про асоціацію Україна-ЄС з 1 вересня 2017 року.

Як відомо, Рада ЄС затвердила Угоду про асоцію України і ЄС 11 липня, таким чином Європейський Союз остаточно завершив ратифікацію Угоди.

Варто зазначити, що робота над Угодою про асоціацію України і ЄС зайняла 10 років. Роботу над текстом Угоди було завершено в 2013 році, а його підписання відбулося вже в 2014 році після Революції гідності. Протягом 2014-2017 років Угоду ратифікували Верховна рада, Європарламент, а також національні парламенти всіх країн ЄС.

До слова, у жовтні Євросоюз обнулить мита на ввезення українського взуття.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: