Євросоюз опублікував офіційне повідомлення про набрання чинності Асоціації Україна-ЄС

Євросоюз опублікував офіційне повідомлення про набрання чинності Асоціації Україна-ЄС

Робота над Угодою про асоціацію України і ЄС зайняла 10 років

Офіційний журнал Європейського союзу у вівторок, 25 липня, опублікував інформацію про вступ в силу Угоди про асоціацію Україна-ЄС з 1 вересня 2017 року.

«Угода про асоціацію між Європейським союзом і Європейським співтовариством по атомній енергії та їх державами-членами, з одного боку, та Україною, з іншого боку, підписану в Брюсселі 21 березня 2014 і 27 червня 2014 року, вступає в силу з 1 вересня 2017 року, відповідно до статті 486 (2) Угоди», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Рада ЄС затвердила Угоду про асоцію України і ЄС 11 липня, таким чином Європейський Союз остаточно завершив ратифікацію Угоди.

Варто відзначити, що робота над Угодою про асоціацію України і ЄС зайняла 10 років. Роботу над текстом Угоди було завершено в 2013 році, а його підписання відбулося вже в 2014 році після Революції гідності. Протягом 2014-2017 років Угоду ратифікували Верховна рада, Європарламент, а також національні парламенти всіх країн ЄС.

Як повідомлялося, на саміті Україна-ЄС, який відбувся в Києві, голова Євроради Дональд Туск і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер вручили президенту України Петру Порошенку ратифіковані грамоти про Угоду про асоціацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: