Порошенко сподівається, що уряд підтримає відставку Саакашвілі

Порошенко сподівається, що уряд підтримає відставку Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі та Петро Порошенко

Порошенко зазначив, що рішення Саакашвілі почати політичну активність може бути реалізоване в демократичній державі

Президент України Петро Порошенко наголошує, що рішення голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі про відставку й перехід до опозиційної діяльності може бути реалізоване в демократичній державі. Про це він сказав журналістам після переговорів з президентом Словенії Борутом Пахором, коментуючи заяву Саакашвілі про відставку.

«Ми демократична держава, і якщо він прийняв рішення почати політичну кампанію на опозиційному полі, я сподіваюся, завтра уряд підтримає його рішення про відставку з посади голови облдержадміністрації, якщо він вирішив зайнятися політичною активністю», - зазначив Порошенко.

Він нагадав, що свого часу низку грузинських діячів було запрошено до України для впровадження реформ. «Деякі з них і далі успішно працюють в уряді, наприклад, глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе, в НАБУ – Углава (перший заступник директора Національного антикорупційного бюро України Гізо Углава – Ред.) і багато інших. Деякі люди вирішили змінити сферу діяльності і почати політичну активність в Україні після програшу в грузинських виборах», - сказав Порошенко.

Як повідомлялося, 7 листопада на скликаній прес-конференції Саакашвілі заявив, що вирішив подати у відставку.

Серед головних претендентів на посаду голови Одеської ОДА ЗМІ називають першого заступника глави фракції «Блок Петра Порошенка» Ігоря Кононенка і першого заступника голови Адміністрації президента Віталія Ковальчука.

Прес-секретар Саакашвілі Дарина Чиж повідомила, що її шеф подав усі документи на звільнення з посади голови Одеської обласної державної адміністрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: