Порошенко: Участь росіян у миротворчій місії на Донбасі неможлива

Порошенко: Участь росіян у миротворчій місії на Донбасі неможлива
Фото: CBC

Україна у своєму проекті резолюції до ООН щодо миротворців на Донбасі вказала, що росіянам буде заборонено брати участь у миротворчій місії

Громадяни Росії не повинні бути членами майбутньої миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю канадському виданню CBC

Зазначається, що Україна у своєму проекті резолюції до ООН щодо миротворців на Донбасі вказала, що росіянам буде заборонено брати участь у миротворчій місії. 

«Це абсолютно неможливо, щоб Росія могла бути частиною миротворчої місії, тому що Росія знаходиться на стороні конфлікту. Росія - агресор. У нас немає дискусій», - наголосив Порошенко. 

Говорячи про російський проект щодо миротворців, президент зауважив, що Кремль у такий спосіб хоче використовувати миротворців як свого роду охоронців для спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, що абсолютно не відповідає статуту. 

Нагадаємо, президент Порошенко 20 вересня заявив на сесії Генеральної асамблеї ООН, що мандат миротворців ООН повинен покривати усю окуповану територію Донбасу, включаючи українсько-російський державний кордон.

Як відомо, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що має намір наступного місяця представити на Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі. 

Путін заявив, що підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас за умови їх розміщення на лінії зіткнення.

Після цього у німецькому уряді сподіваються, що Путін доведе серйозність своїх намірів після заяви про згоду на введення миротворців ООН на Донбас і буде готовий до компромісів.

Після переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель Путін заявив про готовність врахувати в ініціативі про миротворців ООН на Донбасі їх право охороняти місію ОБСЄ не тільки на лінії зіткнення, але і в інших місцях.

Пізніше Росія заявила, що знову не погоджується на присутність миротворців ООН на всьому Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: