Росія знову не погоджується на присутність миротворців ООН на всьому Донбасі

Росія знову не погоджується на присутність миротворців ООН на всьому Донбасі

Офіційна речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова

РФ згодна на розміщення миротворців ООН тільки на лінії розмежування.

Росія згодна на розміщення миротворців ООН тільки на лінії розмежування. Про це заявила офіційна речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова в ефірі телеканалу «Россия 1».

«Зараз у стінах Організації Об'єднаних Націй розробляється і опрацьовується російський проект резолюції з приводу участі оонівських миротворчих сил. Багато спекуляцій було на цю тему, дуже багато спекуляцій було в ЗМІ України щодо того, що нібито миротворці будуть розміщуватися на всій території Донбасу», – сказала вона.

Речниця російського МЗС наголосила, що йдеться не про це.

«Вони будуть розгортатися на лінії зіткнення, де знаходяться спостерігачі ОБСЄ для того, щоб забезпечувати їхню безпеку. Не більше і не менше. Усі двозначні міркування неприпустимі – тут треба бути вкрай чіткими», – підкреслила Захарова.

Нагадаємо, що Україна наполягає, що миротворці ООН мають бути розміщені на всій тимчасово окупованій території Донбасу, включаючи українсько-російський кордон.

5 вересня президент РФ Володимир Путін заявляв, що згоден на розміщення миротворців ООН тільки на лінії розмежування на Донбасі для безпеки спостерігачів місії ОБСЄ.

Після переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель Путін заявив про готовність врахувати в ініціативі про миротворців ООН на Донбасі їх право охороняти місію ОБСЄ не тільки на лінії зіткнення, але і в інших місцях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: