Порошенко відреагував на ухвалення в ООН проекту резолюції щодо окупованого Криму

Порошенко відреагував на ухвалення в ООН проекту резолюції щодо окупованого Криму
Петро Порошенко
Фото: Главком

Порошенко вірить у широку підтримку резолюції на рівні Генеральної Асамблеї ООН у грудні

Президент України Петро Порошенко вітає рішення Третього комітету щодо посиленої резолюції Генасамблеї ООН про стан прав людини в Криму.

Про це він написав у Facebook.

«Вітаю рішення Третього комітету щодо посиленої резолюції ГА ООН про стан прав людини в Криму! Вдячні співавторам рішення та всім нашим союзникам за потужний сигнал російській окупаційній владі щодо міжнародної єдності і солідарності в питанні деокупації Криму", - зазначив Порошенко.

Він також заявив, що вірить у широку підтримку резолюції на рівні Генеральної Асамблеї ООН у грудні та «успіх наших спільних зусиль з відновлення суверенітету і територіальної цілісності України».

Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН сьогодні затвердив оновлений проект резолюції щодо Криму. 71 голос - за, 25 - проти, 77 - утрималися від голосування.

Оновлену резолюцію з прав людини в Криму Україна внесла до секретаріату Третього комітету Генасамблеї ООН в жовтні 2017 року. У документі міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: