Порошенко запевняє, що не радіє зі зниження рівня життя росіян через санкції

Порошенко запевняє, що не радіє зі зниження рівня життя росіян через санкції

Я перший підтримаю зняття санкцій з Росії, коли Росія вийде з Криму і з Сходу нашої країни - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що перший підтримає зняття санкцій з РФ, якщо вона залишить Крим і Схід України. Про це він повідомив в ході 13-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

«Ви побачите, які великі зміни протягом останніх двох років відбулися в Росії. Більше немає стратегічного резерву, немає економічного зростання, істотне зниження життєвого стандарту, ні модернізації, ні інвестицій. Навіть для будівництва мосту сумно изевстного немає коштів. Або я тішуся з того? Немає. Бо, якщо хочете знати, я перший підтримаю зняття санкцій з Росії, коли Росія вийде з Криму і з Сходу нашої країни. Ми не радіємо, що знижується рівень життя в РФ, нам цього не треба. Але є інший спосіб мотивації РФ, щоб вони забралися? Це можливість продовження санкцій від європейських країн», - заявив Порошенко.

Рішення Ради Європейського Союзу (ЄС) про продовження на півроку санкцій щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до агресії Російської Федерації (РФ) проти України, сьогодні опубліковано в Офіційному журналі ЄС.

Нагадаємо, рішення, прийняте 15 вересня, стосується 146 фізичних і 37 юридичних осіб і включає в себе заморожування активів і заборону на поїздки. Санкції продовжені до 15 березня 2017 року. Текст рішення буде опубліковано 16 вересня. Вперше Євросоюз ввів санкції відносно Росії в березні 2014 року через анексію Криму. Раніше Управління з контролю за міжнародними активами в Міністерстві фінансів США поповнило список секторальних санкцій у зв'язку з конфліктом в Україні щодо низки приватних осіб і компаній.

Як повідомлялось, Порошенко також заявив, що окупаційна влада не здатна забезпечити належний соціальний рівень в окупованому Криму. У свої промові Порошенко заявив, що окупований Крим перетворюється на справжній концентраційний табіртакож Порошенко попередив, що представники Криму, які потраплять до Держдуми РФ, опиняться у санкційному списку 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: