Посилення обстрілів у зоні АТО може перерости в повномасштабний наступ російських військ – експерт

Посилення обстрілів у зоні АТО може перерости в повномасштабний наступ російських військ – експерт

Аналітик назвав декілька причин загострення ситуації в зоні АТО

Загострення ситуації в зоні АТО може перерости в повномасштабну військову операцію російської армії. Таку думку в коментарі «Главкому» висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

«Слава Богу, ми чуємо від перших осіб нашої держави, що вони бачать таку можливість. Якби керівництво країни та вся система безпеки до цього не були готові – це точно би сталося, оскільки Путін б’є по слабких місцях. Нині посилення лінії оборони й посилення роботи СБУ всередині країни та інші заходи – це заходи стримання. Це не дає Путіну розвинути свій успіх», - зазначив експерт.

Сунгуровський вважає: для загострення існує кілька причин. «По-перше, це посилення тиску на Україну, це спроба силовими методами змусити її піти на поступки. По-друге, це перевірка нашої лінії оборони та психологічний та військовий тиск на збройні сили», - зазначив він.

Крім того, за словами експерта, посилення обстрілів із боку бойовиків може бути підготовкою «тих російських заблукалих підрозділів до можливого розширення  військової операції. Їх просто обкатують у такій напруженій обстановці, дають можливість пристрілятися, розвідати». «У всякому разі, схоже на те. Але що це точно – один Бог може сказати. Це треба до лікарів Путіна звертатися», - зазначив Сунгуровський.

Утім, за словами експерта, загострення ситуації в зоні АТО може як свідчити про заплановане розгортання  наступу російської армії, так і бути тимчасовим явищем.

Як повідомлялось, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов відвідав передню лінію оборони Збройних сил України на Маріупольському напрямку через загострення ситуації в зоні АТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: