Послаблення карантину: які заборони залишаються у Тернополі

Послаблення карантину: які заборони залишаються у Тернополі
У Тернополі частково відновлює роботу малий і середній бізнес
Фото: Нова Тернопільська газета

Більшість карантинних обмежень буде зберігатися, оскільки загроза поширення коронавірусу у Тернополі залишається високою

У Тернополі від 11 травня очікуються пом'якшення карантину. Запрацюють, зокрема, із дотриманням санітарних умов магазини із непродовольчими товарами, салони краси, перукарні.

Відповідне рішення ухвалили 8 травня на засіданні Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом.

Попри відкриття підприємств, установ та організацій, які визначив 7 травня уряд, у Тернополі діятиме й ряд заборон. Поки не працюватимуть громадський транспорт та навчальні заклади.

Гуляти парками можна, проте не більше, як по двоє. Промислові ринки залишаться закритими. Наголошується, що обов’язковим залишається масковий режим.

У міській раді уточнили, що дитячі садочки у Тернополі запрацюють після покращення епідеміологічної ситуації. Наразі у садках проводяться ремонти. На літній період не планується, що установи будуть закриті, проте дата початку їх роботи невідома.

В Тернопільському міському штабі для боротьби із коронавірусом наголошують: підприємствам, установам та організаціям потрібно буде чітко дотримуватися визначених санітарних та протиепідемічних заходів. 

Як повідомлялося, з 8 травня відновили роботу 13 столичних агропродовольчих ринків.

З 12 травня у Києві планують запровадити перший етап послаблень обмежувальних заходів.

Станом на 9:00 8 травня в Україні 14195 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нові випадки. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

Хворобу підтверджено у 977 дітей та 2 758 медиків. Усього в Україні досліджено 159 155 зразків методом ПЛР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: