Пік захворюваності в Дніпропетровській області ще не пройдений – голова облради

Пік захворюваності в Дніпропетровській області ще не пройдений – голова облради
Святослав Олійник заявив, що на Дніпропетровщині карантин ніхто поки не зніме

«Місткість госпітальних баз у нас в сотні разів перевищує кількість пацієнтів», - заспокоїв Святослав Олійник

Голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник заявив, що пік захворюваності в Дніпропетровській області ще не пройдений.

Про це він розповів в інтерв'ю «Главкому».

Олійник розповів, що ситуація з коронавірусом в Дніпропетровській області в порівнянні з іншими регіонами є прогнозованою.

«Темпи поширення інфекції для нас є прогнозованими. Ємність госпітальних баз у нас в сотні разів перевищує кількість пацієнтів. Але хоч ми і почуваємося краще за інші області, пік захворюваності в нас ще не пройдений», - запевняє керівник Дніпропетровської облради.

Він зазначив, що потрібен якийсь мультиваріантний сценарій виходу з карантину. Умовно кажучи, для Чернівецької області, де великий спалах, – один, а для Дніпропетровської – інший. 

«Міська влада займається плагіатом, бо я цю думку висловлював за кілька днів до того. За чотири дні до заяви мера Черкас та інших ми від облради відправили пропозицію Кабміну, бо виключно він може все це регулювати, а ніякі не мери-пройдисвіти. Ми запропонували в умовах карантину розширити перелік працюючих підприємств. При цьому, судячи з епідеміологічної обстановки, ніякий пік ще не пройдений. Карантин ніхто поки не зніме, його можуть просто послабити», - резюмував Олійник.

Станом на 9:00 8 травня в Україні 14195 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нові випадки. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

Хворобу підтверджено у 977 дітей та 2 758 медиків. Усього в Україні досліджено 159 155 зразків методом ПЛР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: