Невтішний прогноз тренера: Чимало спортсменів не повернуться після тривалої «коронавірусної» паузи

Невтішний прогноз тренера: Чимало спортсменів не повернуться після тривалої «коронавірусної» паузи
Тамара Токмачова намагається зберігати оптимізм
Фото - Федерація зі стрибків у воду України

Тамара Токмачова представляє стрибки у воду, але проблему бачить не лише для свого виду

Головна тренерка збірної команди України зі стрибків у воду Тамара Токмачова розповіла, як наші стрибуни-олімпійці переживають період карантину і коли збираються з нього виходити. А ще вона зробила не дуже втішні загальні прогнози.

«Наша збірна приступить до тренувань тільки з 15 травня, - каже пані Тамара прес-службі Федерації зі стрибків у воду України. - Два місяці карантину – надто серйозне випробування. Зараз усі знаходяться дистанційно й у якому стані перебувають спортсмени навіть мені складно сказати. Тренування вдома – це, вибачте, не тренування, враховуючи те, що у нас складнокоординаційний вид спорту.

Зауважу, що міжнародний календар змагань ще не сформований, а практично всі старти перенесені на 2021 рік. Ми також чекаємо зараз підтвердження інформації щодо юнацького чемпіонату світу зі стрибків у воду, проведення якого заплановано восени в Києві. Важливо розуміти, чи збереглася дата його проведення, чи його теж буде перенесено. Проте станом на сьогодні ми готуємося до його проведення.

Щодо перспектив збірної зі стрибків у воду та загалом українського та світового спортивного руху, зараз щось заявити досить складно. Ми зараз дистанційно та індивідуально працюємо з молодими спортсменами й намагаємося готувати цих 13-річних дітей та підлітків до виступів на юніорських, а згодом й на дорослих змаганнях будь-якого рівня.

Впевнена, що через карантин багато спортсменів не повернуться після такої тривалої перерви і це не лише у стрибках у воду. Включилися незворотні процеси й два місяці не відвідувати спортзал та басейн, не підходити до спортивних снарядів - критична для них ситуація. У моїй практиці таке відбувається вперше, але ніщо не стоїть на місці й будемо сподіватися на краще».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: