Посол України: Німеччина в 2016 році збільшила імпорт до України на 31%

Посол України: Німеччина в 2016 році збільшила імпорт до України на 31%

Український дипломат розповів, що товарообіг між Україною та Німеччиною зріс в 2016 році

Посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв’ю «Главкому» розповів, що торгівля між нашими країнами, починаючи з січня поточного року, має дуже позитивну динаміку.

«Щомісяця у першій половині року, якщо користуватися даними німецького статистичного відомства, спостерігаємо стале зростання. Зараз, порівняно з відповідним періодом минулого року, плюс 20% товарообігу. Позитивна динаміка в торгівлі обумовлена передовсім збільшенням німецького імпорту, він зріс на 31%. Наш експорт зростав повільніше (+4%). Що ми в основному імпортуємо? Обладнання, устаткування, машини, промислові лінії. Тобто все те, що нам потрібно для модернізації виробництва. І це містить дуже чіткий сигнал для німців, що у нас попри кризу, що триває, присутній величезний відкладений попит на інвестиційні товари», - зазначив дипломат.

Щодо нашого експорту, відзначив Мельник, то його складно порівнювати з тим, що ми мали 10 чи навіть 5 років тому. Наш експорт за півроку сягнув позначки 1 мільярда доларів, і третина товарів – це продукція, яку ми постачаємо для німецького автопрому.

«Тобто готова продукція з доданою вартістю. Це кабельні системи, системи підігріву, звукові системи. Все це йде на німецькі заводи Volkswagen, Audi, Opel, Porsche та інші. Мало хто знає, що саме німецький автопром створив за останні роки понад 25 тисяч робочих місць в Україні. Це десятки заводів, які виробляють те, що потім повертається до ФРН як наш експорт. Нині фактично будь-яка нова німецька машина має в собі кілька деталей proudly made in Ukraine (гордо вироблених в Україні)», - підкреслив посол.

Ще третина експорту – це товари легкої промисловості і продовольство.

«В окремих сегментах ми маємо зростання в 2-3 рази, особливо це стосується органічної продукції. Тут справжній бум. Так, колись ми постачали хімічну продукцію, металургійну, але її майже не залишилось у переліку наших поставок», - додав Мельник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: