Посол Японії пояснив дружбу з Росією

Посол Японії пояснив дружбу з Росією

Посол Шігекі Сумі зауважив, що попри дружні стосунки між Токіо та Москвою, «якщо друг чинить щось погане, то ми кажемо, що це неправильно»

Фото: Укрінформ

«Різні дії Росії проти України, питання Криму та питання Донбасу, мають бути відокремлені від перемовин щодо повернення Північних територій», - заявив посол Японії в Україні

Японія вважає, що питання Криму та Донбасу мають бути відокремлені від перемовин з Москвою щодо повернення Північних територій.

Про це Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі заявив в інтерв’ю Укрінформу.

«Різні дії Росії проти України, питання Криму та питання Донбасу, мають бути відокремлені від перемовин щодо повернення Північних територій. Це позиція Японії. Дружні відносини з Росією потрібні саме для розв’язання питання Північних територій, тому що Японія докладає зусилля для цього з моменту завершення Другої світової війни. Проте, я думаю, це не має означати, що ми заплющуємо очі чи нічого не скажемо через погані дії свого «друга», - сказав посол.

Він додав, що попри дружні стосунки між Токіо та Москвою, «якщо друг чинить щось погане, то ми кажемо, що це неправильно». «А якщо він не відмовляється від своїх дій, то, зрозуміло, ми робимо щось тією мірою, щоб він схаменувся», - зауважив Сумі.

Посол заявив, що антиросійські санкції Японії закінчаться тоді, коли Росія поверне Крим Україні та виконає Мінські домовленості.

«Звичайно, Японія накладає санкції проти Росії не для санкцій. Навпаки, якщо Росія поверне Крим Україні, і виконає Мінські домовленості, щоб розв’язати питання на Донбасі, вирішить все позитивно, то санкції закінчаться будь-коли. Ми це чітко пояснюємо Росії», - зазначив Сумі.

Нагадаємо, офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадив санкції проти 18 фізичних та чотирьох юридичних осіб з Росії, чия діяльність була пов'язана з гібридною агресією РФ проти інших країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: