Посол закликав лідера німецьких лібералів відмовитись від заяв щодо Криму

Посол закликав лідера німецьких лібералів відмовитись від заяв щодо Криму
Посол України у Німеччині Андрій Мельник

Український посол назвав спробу Лінднера «зробити крок на зустріч кремлівському панові» недоречною і контрпродуктивною

Посол України у Німеччині Андрій Мельник закликав лідера німецької Вільної демократичної партії Крістіана Лінднера відмовитись від заяв про «герметизацію» питання деокупації Криму

Про це він заявив в коментарі Тagesspiegel.

7 вересня запланована персональна зустріч Мельника і Лінднера, на якій йтиметься про російську анексію Криму у 2014 році.

«Я чітко відзначатиму, що ані український уряд, ані мої співвітчизники не розділяють прогноз Лінднера щодо неможливості реінтеграції Криму», - заявив Мельник.

Він наголосив, що об'єднання півострова з Україною можливе у найближчому майбутньому, якщо буде продовжений тиск світу на Росію.

Мельник назвав спробу Лінднера «зробити крок на зустріч кремлівському панові» недоречною і контрпродуктивною.

Нагадаємо, раніше у інтерв’ю виданню Funke Mediengruppe Лінднер заявив, що питання анексії Криму необхідно тимчасово «загерметизувати» і спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою. Також він не погоджувався, що антиросійські санкції можуть бути зняті лише після повного виконання Мінських домовленостей.

Згодом Лінднер прояснив свою позицію щодо покращення відносин з Росією та визнання анексії Криму. Німецький політик розмістив на своїй сторінці у Facebook відеозвернення, у якому стверджує, що визнання анексії півострова є неприйнятним.

Читайте також статтю «Главкома»: Заплющити очі на Крим. Головний скандал німецьких виборів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: