Постпред РФ в ООН у справі Скрипаля: ультиматуми Лондона вважаємо нікчемними

Постпред РФ в ООН у справі Скрипаля: ультиматуми Лондона вважаємо нікчемними
Посол Росії в ООН Василь Небензя

Британський постпред при ООН звинуватив Росію в порушенні статуту Організації Об'єднаних Націй

Росія на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН заявила, що вважає «нікчемними» ультиматуми Лондона у справі отруєння Сергія Скрипаля.

Про це під час виступу заявив постійний представник Росії в ООН Василь Небензя.

«Росія не причетна до цього інциденту. Ультиматуми Лондона ми вважаємо нікчемними. Очікуємо, що Британія діятиме виключно за Конвенцією ООН про заборону хімічної зброї, а також надасть зразки речовини (якою отруїли Скрипаля – ред.)», — заявив постпред РФ.

Він також закликав Британію «відмовитися від імперських практик 19 століття та повернутися у правове поле».

Водночас британський постпред при ООН Джуліан Брейтуейт звинуватив Росію в порушенні статуту Організації Об'єднаних Націй і конвенції про заборону хімічної зброї у справі отруєння Скрипаля.

«Це був не звичайний злочин. Це було неправомірне використання сили, порушення Статті 2 Статуту ООН — підстави міжнародного законного порядку», — сказав він.

За словами Брейтуейта, Росія не надала британській стороні задовільні пояснення щодо інциденту в Солсбері у відведений Лондоном термін. Таким чином, зазначив дипломат, можна припустити, що Росія «втратила контроль над нервово-паралітичною речовиною».

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: