Пожежа у Кемерові: Слідчі затримали і допитали п’ятьох підозрюваних

Пожежа у Кемерові: Слідчі затримали і допитали п’ятьох підозрюваних

У Кемерові правоохоронці допитали понад 70 свідків та очевидців пожежі

У Кемерово затримали охоронця торгово-розважального центру «Зимняя вишня», який при отриманні сигналу про пожежу в будівлі відключив систему оповіщення.

Про це повідомляє Слідчий комітет Росії.

Станом на 26 березня затримали і допитали п’ятьох підозрюваних у справі пожежі в ТРЦ, де загинули 64 людини.

Серед затриманих — технічний директор компанії-власника будівлі, орендар приміщення, де був епіцентр займання, співробітник і керівник організації, що займалася обслуговуванням пожежної сигналізації та охоронець.

У Кемерово правоохоронці допитали понад 70 свідків та очевидців пожежі. Потерпілими визнали понад 30 людей. Родичі упізнали 15 загиблих.

«Слідкомом вже отримані докази, що свідчать про кричущі порушення, які призвели до таких важких наслідків. Вони були допущені як при введенні торгового центру в експлуатацію, так і в її процесі», — повідомили у російському Слідчому комітеті.

Нагадаємо, велика пожежа та обвал покрівлі у торговому центрі в Кемерово сталися у неділю, 25 березня. Віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що вогнище спалаху в торговому центрі було в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. 

За попередньою інформацією, основна версія смертельної пожежі в Кемерово - несправна електропроводка.

Пожежу вдалося локалізувати на площі 1,6 тис. квадратних метрів. На площі 1,2 тис. квадратних метрів обрушилася покрівля.

За останніми даними, у пожежі загинули 64 людини.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли про пожежу у торговому центрі Кемерово.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: