ЗМІ: основна версія смертельної пожежі в Кемерові - електродроти

ЗМІ: основна версія смертельної пожежі в Кемерові - електродроти
Пожежа в торговому центрі у російському Кемерово

Фахівці вже приступили до вивчення можливих версій події

Несправна сітка електродротів могла спровокувати пожежу в торговому центрі в Кемерові, яка забрала життя десятків людей.

Про це повідомило «Інтерфаксу» джерело в службах технічного нагляду регіону.

«Фахівці вже приступили до вивчення можливих версій події. Найбільш вірогідними на початковому етапі вважають порушення при монтажі і обслуговуванні електромереж в будівлі торгового центру. Вони могли не витримати підвищеного навантаження і можливо не мали високого ступеня захисту від перепадів напруги», - сказало джерело.

Будуть розглянуті і інші версії події.

«Версія підпалу також буде розглянуто, проте пріоритетною вона поки не є. Також буде вивчено стан протипожежної системи будівлі, включаючи сигналізацію, датчики диму, протипожежне обладнання та стан шляхів евакуації. Однак насамперед необхідно домогтися повної ліквідації пожежі. Лише тоді фахівці зможуть повноцінно провести цю експертизу», - додало джерело ЗМІ.

Крім того, фахівці не скидають з рахунків і версію необережного поводження з вогнем. Належить перевірити слова очевидців про пожежну сигналізацію, яка не спрацювала. 

«Не виключено, що могло мати місце ненавмисне необережне поводження з вогнем в одному з приміщень центру. Однак це породжує додаткові питання до пожежної сигналізації. Очевидці стверджували, що не чули попереджувальних сигналів», - сказало джерело.

Як відомо, пожежа та обвал покрівлі у торговому центрі в Кемерові сталися у неділю, 25 березня. Віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що вогнище спалаху в торговому центрі було в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку.

Раніше повідомлялося, що співробітники поліції і рятувальники шукають 35 зниклих безвісти осіб, які могли перебувати в палаючому торговому центрі «Зимова вишня».

Слідчий комітет РФ спочатку повідомляв про загибель п'яти осіб, серед них одного неповнолітнього, ще 30 постраждали. Всього рятувальники евакуювали понад 100 відвідувачів.

Ввечері з’явилася інформацію, що загинули щонайменше семеро людей: три жінки, двоє дітей і двоє чоловіків.

За останньою інформацією, кількість загиблих у масштабній пожежі в Кемерові зросла до 37. Десятки людей залишають зниклими безвісти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: