Пожежа у зоні ЧАЕС зменшилася з 12 до 3 гектарів

Пожежа у зоні ЧАЕС зменшилася з 12 до 3 гектарів
Фото: прес-служба ДСНС України

Авіацією ДСНС з початку робіт здійснено 39 скидів води

Станом на 12 годину 6 червня, у Чорнобильській  зоні продовжуються заходи щодо ліквідації окремих осередків пожежі на загальній площі близько 3 га.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

«Ситуація контрольована. Відкритого вогню немає, спостерігається тління двох осередків лісової підстилки, трави, повалених дерев та пеньків», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що авіацією ДСНС з початку робіт здійснено 39 скидів води (186 тонн). До гасіння пожежі залучено 35 одиниць техніки та 150 чоловік.

У ДСНС заявили, що радіаційний фон у містах Київ, Чорнобиль та на промисловому майданчику ЧАЕС перебуває у межах норми, зокрема: у Києві складає 11 мкР/год (безпечний рівень - до 30 мкР/год), у Чорнобилі -  32 мкР/год (безпечний рівень - до 50 мкР/год), на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС - 51,6 мкР/год (безпечний рівень - до 140 мкР/год).

Нагадаємо, 5 червня о 10:10 у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення сталося загорання сухої трави з подальшим розповсюдженням пожежі в лісовий масив на площі близько 12 га.

Глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що на місці пожежі у Чорнобильській зоні знайдено смолоскипи.

За фактом пожежі у зоні ЧАЕС відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження лісових масивів) Кримінального кодексу України.

У мінекології повідомили, що на території зони відчуження у зв’язку із масштабною пожежею посилено контроль за радіаційною ситуацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: