Правозахисниця: Сенцова могли перевести у колонію суворого режиму в Іркутськ

Правозахисниця: Сенцова могли перевести у колонію суворого режиму в Іркутськ
Олег Сенцов

Федеральна служба виконання покарань РФ відмовляється підтверджувати інформацію про переведення політв’язня

Українського режисера, в'язня Кремля Олега Сенцова, який перебував у колонії Якутська, могли перевести у колонію суворого режиму у місті Іркутськ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала російська правозахисниця Зоя Свєтова.

За її словами, Сенцова перевели в Іркутську колонію суворого режиму , ймовірно, в ІК-19, але наразі офіційного підтвердження інформації немає.

«Олега Сенцова цілком ймовірно перевели з Якутська в Іркутську колонію суворого режиму. Ось уже два дні прес-служба ФСВП (Федеральна служба виконання покарань, - «Главком») відмовляється це підтвердити. ГНК (Громадська наглядова комісія, - ред)по Іркутській області теж ніяк не може це перевірити», - написала Свєтова.

Нагадаємо, голлівудська акторка Меріл Стріп підтримала українського режисера Олега Сенцова. Триразова володарка Оскара погодилася долучитися до кампанії ПЕН-центру зі звільнення режисера.

У липні на Одеському кінофестивалі українська акторка театру та кіно Римма Зюбіна прийшла на червону доріжку у сукні із закликом звільнити політв'язня Кремля українського режисера Олега Сенцова.

Минулого місця у Києві від російських дипломатів вимагали свободи для Сенцова і Кольченка.

Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням терористичної діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова й Кольченка до списку політв'язнів.

Читайте також статтю «Главкома»: Три роки в’язня Кремля. Сьогодні Сенцову - 41

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: