Представник прокуратури Саудівської Аравії зустрічався із розвідкою Туреччини

Представник прокуратури Саудівської Аравії зустрічався із розвідкою Туреччини
Саудівська прокуратура визнала, що вбивство Хашкаджі було спланованим 

Анкару цікавить хто відправив групу осіб, причетних до вбивства Хашкаджі

Представник прокуратури Саудівської Аравії провів переговори із розвідкою Туреччини щодо розслідування вбивства Джамаля Хашкаджі. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Зустріч відбувалася в ніч із 30 на 31 жовтня 2018 року. Представник прокуратури Саудівської Аравії Аль Муджеб направився в стамбульське відділення Організації національної розвідки Туреччини (MIT). При цьому не відомо скільки тривала сама зустріч. 

Владу Туреччини цікавить хто саме надіслав в Стамбул команду із Саудівської Аравії, якій і інкримінують причетність до вбивства. Саме це питання і задавали представнику прокуратури Саудівської Аравії. До цього Аль Муджеб відзначився тим, що заперечував офіційні заяви Ер-Ріяду щодо того, що вбивство Джамаля Хашкаджі було запланованим.

Ер-Ріяд офіційно звинуватив і заарештував 18 осіб в причетності до зникнення і вбивства Джамаля Хашкаджі. Проте уряд Саудівської Аравії відмовляється екстрадувати їх до Туреччини як того вимагає Анкара.

Раніше повідомлялося, що Туреччина підготувала запит на екстрадицію саудитів, підозрюваних у вбивстві Хашкаджі.

Саудівський принц Мохаммед Бін Салман назвав вбивство журналіста Джамала Хашкаджі «жахливим» і сказав, що він всіх винуватців «притягне до відповідальності». 

Країни G7 закликали владу Саудівської Аравії провести ретельне розслідування загибелі журналіста Джамаля Хашкаджі.

Турецькі ЗМІ повідомили, що наказ про вбивство Джамаля Хашкаджі віддав колишній високопоставлений співробітник розвідки Саудівської Аравії і радник наслідного принца Ахмед Ассирі

Як відомо, президент Туреччини Ердоган 23 жовтня озвучив подробиці розслідування вбивства Джамаля Хашкаджі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: