Принц Саудівської Аравії зробив першу заяву після вбивства Хашкаджі

Принц Саудівської Аравії зробив першу заяву після вбивства Хашкаджі
Саудівський принц Мохаммед Бін Салман

Наслідний принц сказав, що «цей злочин був болючим для всіх саудівців»

Саудівський принц Мохаммед Бін Салман назвав вбивство журналіста Джамала Хашкаджі «жахливим» і сказав, що він всіх винуватців «притягне до відповідальності». Про це повідомляє СNN.

Виступаючи на конференції в Ер-Ріяді в середу, 24 жовтня, наслідний принц сказав, що «цей злочин був болючим для всіх саудівців».

«Саудівська Аравія притягне до відповідальності винуватців цього жахливого злочину, вони постануть перед судом. Немає ніяких сумнівів», - сказав він.

Країни G7 закликали владу Саудівської Аравії провести ретельне розслідування загибелі журналіста Джамаля Хашкаджі.

Турецькі ЗМІ повідомили, що наказ про вбивство Джамаля Хашкаджі віддав колишній високопоставлений співробітник розвідки Саудівської Аравії і радник наслідного принца Ахмед Ассирі

Як відомо, президент Туреччини Ердоган 23 жовтня озвучив подробиці розслідування вбивства Джамаля Хашкаджі.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель, глава МЗС ФРН Хайко Маас заявили, що вважають недостатніми представлені Ер-Ріядом дані про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

20 жовтня влада Саудівської Аравії підтвердили смерть Хашкаджі в результаті конфлікту в консульстві королівства в Стамбулі. Генеральний прокурор королівства заявив, що в даний момент ведеться розслідування, під слідством перебувають 18 підданих країни. Їхні особи не розкриваються.

Президент США Дональд Трамп повірив версії Ер-Ріяда про «випадкове вбивство» журналіста Хашкаджі.

Раніше повідомлялося, що слідчі підозрюють, що останки саудівського журналіста могли сховати в лісі біля консульства.

Нагадаємо, турецькі ЗМІ повідомили, що зниклого саудівського журналіста перед вбивством у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі жорстоко катували, зокрема йому ще живим відрізали пальці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: