Прем’єр Болгарії закликав ООН подвоїти зусилля для забезпечення миру в Україні

Прем’єр Болгарії закликав ООН подвоїти зусилля для забезпечення миру в Україні
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов

Борисов звернув особливу увагу на відсутній прогрес у реалізації Мінських домовленостей

Прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов закликав світову спільноту подвоїти зусилля для забезпечення миру і стабільності в східних областях України при дотриманні суверенітету і територіальної цілісності держави.

Про це глава болгарського уряду заявив у своєму виступі на Генеральній асамблеї ООН.

«Ми, лідери держав-членів ООН несемо відповідальність за створення стабільного і справедливого світового порядку, заснованого на принципах, які закладені в Статуті Організації. Закликаю всіх подвоїти зусилля щодо досягнення миру і стабільності в Україні при дотриманні суверенітету і територіальної цілісності країни», – заявив Борисов.

Глава болгарського уряду з жалем зазначив, що сприятливі перспективи для регіону Західних Балкан і Південно-Східної Європи різко контрастують з оточуючими нас регіональними конфліктами – на Сході України і на Близькому Сході.

Борисов звернув особливу увагу на те, що «на тлі тривожної статистики, яка надходить з Донбасу, де за даними ООН загинули понад 10 тисяч осіб, поранено більше 24-х тисяч, відсутній прогрес у реалізації Мінських домовленостей і не подолані розбіжності щодо умов розміщення в Східній Україні миротворчої місії під егідою ООН».

На думку болгарського прем’єра, Мінські домовленості залишаються єдиним способом мирного врегулювання конфлікту. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: