Прем’єр Греції взяв на себе відповідальність за масштабні пожежі в країні

Прем’єр Греції взяв на себе відповідальність за масштабні пожежі в країні
Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас

«Я хочу взяти на себе повну політичну відповідальність за трагедію перед кабінетом міністрів», заявив Ципрас

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас узяв на себе повну політичну відповідальність за лісові пожежі, унаслідок яких загинули 87 осіб.

Про це він сказав на початку надзвичайного засідання уряду, повідомляє Еkathimerini.

«Мертві не можуть говорити, але найменше, що ми можемо зробити в їхню пам'ять, це проявляти повагу до істини. Я хочу взяти на себе повну політичну відповідальність за трагедію перед кабінетом міністрів. Це само собою зрозуміло для прем'єр-міністра країни, і я закликаю вас теж прийняти її», - сказав Ципрас своїм міністрам.

Він закликав критиків уникати нападок на пожежних, співробітників берегової охорони і поліцейських, які брали участь у колосальній операції з боротьби з пожежами, заявивши, що вони врятували сотні життів.

 Ципрас також пообіцяв, що уряд розробить план з виправлення багаторічних будівельних порушень, і закликав опозицію взяти участь у його підготовці.

Нагадаємо, у Греції внаслідок масштабних лісових пожеж загинули вже 87 людей, ще 62 потрапили до лікарень

Грецька влада має підстави вважати, що причиною масштабних лісових пожеж поблизу Афін могли бути підпали.

Раніше повідомлялося, що до українського консула з проханням допомогти переїхати з грецького міста Кінета в Афіни через лісові пожежі звернулися вісім українців. 

Згодом їх перевезли до Афін.

Нагадаємо, 23 липня на захід від столиці Греції Афін почалася масштабна лісова пожежа. Влада Греції оголосила евакуацію жителів прибережних районів біля Афін. Через сильний поривчастий вітер вогонь швидко поширюється, столицю огорнув густий дим.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас оголосив триденну жалобу в країні у зв'язку з загибеллю десятків людей внаслідок пожеж поблизу Афін.

Наразі рятувальники шукають зниклих безвісти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: