Пожежа в Греції: про допомогу попросили вісім українців

Пожежа в Греції: про допомогу попросили вісім українців

Українцям допомагають підшукати інше місце проживання в Афінах

До українського консула з проханням допомогти переїхати з грецького міста Кінета в Афіни через лісові пожежі звернулися вісім українців. Про це повідомив заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич у вівторок, 24 липня.

«Консул установив контакт з вісьмома громадянами України (четверо дорослих і четверо дітей), які не перебувають у небезпеці і повинні відбути в Україну 26 липня», - зазначив він.

За його словами, їм допомагають підшукати інше місце проживання в Афінах.

Кирилич додав, що станом на 15:40 серед загиблих чи постраждалих унаслідок пожеж не було громадян України. Від українців також не надходили звернення про розшук людей, які могли б перебувати в зоні стихійного лиха.

Як повідомлялося, 23 липня на захід від столиці Греції Афін почалася масштабна лісова пожежа. Влада Греції оголосила евакуацію жителів прибережних районів біля Афін. Через сильний поривчастий вітер вогонь швидко поширюється, столицю огорнув густий дим.

У результаті масштабних лісових пожеж загинуло щонайменше 60 людей. Вже відомо, що серед жертв є іноземці. Польське агентство РАР з посиланням на представника тур фірми повідомляє про двох загиблих туристів з Польщі.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас оголосив триденну жалобу в країні у зв'язку з загибеллю десятків людей внаслідок пожеж поблизу Афін.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: