Прем’єр Угорщини визнав, що йому байдуже, чи відповідає стандартам український закон про освіту

Прем’єр Угорщини визнав, що йому байдуже, чи відповідає стандартам український закон про освіту
Прем’єр Угорщини Віктор Орбан

Навіть якщо Венеціанська комісія ухвалить позитивне рішення щодо закону України «Про освіту», Угорщина не зніме своїх претензій

Позитивне рішення Венеціанської комісії щодо українського закону про освіту не зніме претензій Угорщини до України. Про це заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час своєї промови на зустрічі із закордонними угорцями, повідомляє «Європейська правда».

«В даному контексті ми не будемо починати марну і філософськи неоднозначну дискусію про міжнародні стандарти захисту прав меншин, адже це – делікатне питання», - сказав Орбан.

За його словами, Угорщина спирається на позицію ЄС, який твердо стоїть на заявах про те, що рівень прав меншин, який вже досягнутий і наданий, не може бути зменшений з жодної причини.

«Цей рівень можна піднімати, але він ніколи не може бути знижений. І незаперечним фактом є те, що новий закон України «Про освіту» є зменшенням такого рівня у порівнянні з попередньою ситуацією», - заявив прем’єр Угорщини.

При цьому, за словами Орбана, його не обходить, чи є коректними заяви України про те, що вона дотримується міжнародних стандартів.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон «Про освіту». 25 вересня президент Петро Порошенко підписав закон про освіту, він набув чинності.

Читайте також: 

В Угорщині занадто мало українців, щоб їх навчали українською? Посол Ерно Кешкень коментує скандальний закон «Про освіту» 

Член Венеційської комісії Сергій Головатий: Навчання виключно мовою нацменшин? Такого не допускає жодна країна Європи!

Новий закон «Про освіту». Депутати шоковані тим, за що проголосували

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: