Офіційно. Прем'єр Вірменії Пашинян пішов у відставку

Офіційно. Прем'єр Вірменії Пашинян пішов у відставку
Екс-прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян

Президент Вірменії Армен Саркісян прийняв відставку уряду

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про свою відставку.

Про це він сказав в прямому телевізійному ефірі увечері 16 жовтня, пише видання «Новости-Армения».

Пашинян зробив це після того, як парламентські сили запевнили його у відсутності наміру висунути свого кандидата на крісло очільника уряду, а з фракцією «Процвітаюча Вірменія» навіть був підписав відповідний меморандум.

Якщо вони стримають свою обіцянку, і новий прем'єр-міністр Вірменії не буде обраний парламентом двічі впродовж двох тижнів, то Національні Збори буде розпущено, а на країну чекатимуть дострокові вибори. Орієнтовною датою їх проведення називається 9 грудня.

Також зазначається, що президент Вірменії Армен Саркісян прийняв відставку уряду.

«Приймаю відставку уряду у відповідності зі статтею 130-ї Конституції україни (Прийняття відставки уряду)», - йдеться в наказі президента країни.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що піде у відставку до 16 жовтня, щоб у країні відбулися дострокові вибори, заплановані на грудень 2018 року.

На початку жовтня прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що подасть у відставку після звільнення міністрів від партії Процвітаюча Вірменія і АРФ Дашнакцутюн.

2 жовтня вірменські депутати, всупереч заклику прем’єр-міністра Нікола Пашиняна, ухвалили закон, який блокуватиме розпуск парламенту.

Після цього до будівлі Національної Асамблеї у Єревані вийшли тисячі вірменів.

За декілька годин до слухань у парламенті прем’єр-міністр заявив журналістампро те, що планує провести перевибори в грудні цього року. Втім, із новим законом це буде зробити неможливо.

В ніч проти середи протестувальники увірвалися на територію парламенту Вірменії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: