У Вірменії нова хвиля протестів через закон, який блокує вибори

У Вірменії нова хвиля протестів через закон, який блокує вибори

Ввечері 2 жовтня до будівлі Національної Асамблеї у Єревані вийшли тисячі протестувальників 

Фото: Telegram-канал «Баграмян 26»

Люди скандують «Республіканців геть!» та вигукують гасла на підтримку Пашиняна

Вірменські депутати, всупереч заклику прем’єр-міністра Нікола Пашиняна, ухвалили закон, який блокуватиме розпуск парламенту.

За це проголосували 67 депутатів — члени Республіканської партії, партій «Дашнакцутюн» і «Процвітаюча Вірменія». Розпуск парламенту був необхідним для проведення позачергових парламентських виборів.

Після голосування Нікол Пашинян під час свого онлайн-звернення у Facebook закликав людей вийти на протест.

«Республіканська партія ініціювала закон, мета якого саботувати проведення дострокових парламентських виборів. Цей закон буде причиною внутрішньополітичної кризи. Ті, хто виступає за його ухвалення, є контрреволюціонерами. Вони оголошують війну народу», — заявив прем’єр-міністр.

Після цього до будівлі Національної Асамблеї у Єревані вийшли тисячі вірменів. Кількість демонстрантів щоразу збільшується, вхід до парламенту та вулиці довкола нього заблоковані — відтак депутати не можуть вийти із будівлі.

Люди скандують «Республіканців геть!» та вигукують гасла на підтримку Пашиняна.

Протестувальники заявляють, що не збираються розходитись і говорять про те, що вийдуть на вулиці завтра і в наступні дні — допоки їхні вимоги не будуть виконані.

За декілька годин до слухань у парламенті прем’єр-міністр заявив журналістам про те, що планує провести перевибори в грудні цього року.

Втім, із новим законом це буде зробити неможливо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: