Президент: без обсервації повернення в Україну буде неможливим

Президент: без обсервації повернення в Україну буде неможливим

Всі громадяни, які повертаються з-за кордону, зобов'язані пройти 14-денну обсервацію

Фото: Уніан

Володимир Зеленський: тим громадянам, які ламають двері аеропорту, я можу сказати лише одне: держава не дозволить вам бути егоїстами

Повернення українців з-за кордону без проходження обов'язкової обсервації впродовж двох тижнів буде неможливим через загрозу поширення коронавірусу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні ввечері 1 квітня.

«Ми працюємо над тим, щоб забезпечити місця для обов’язкової обсервації громадян України, які повертаються з-за кордону. Без неї повернення додому буде неможливим. А тим громадянам, які ламають двері аеропорту, я можу сказати лише одне: держава не дозволить вам бути егоїстами», - зазначив президент.

Зеленський додав, що якщо хтось не розуміє, що створює потенційний ризик для оточення, якщо комусь байдуже, то саме держава буде захищати здоров’я мільйонів інших громадян.

«Не умовляннями й рекомендаціями, а жорсткими діями», - запевнив глава держави.

Як повідомлялося, 30 березня «Готель Козацький» розмістив 100 осіб, які прибули з Катару.

У столиці поліція забезпечує правопорядок біля готелю «Козацький» у Шевченківському районі Києва та санаторію у Пуща-Водиці, куди прибули громадяни з Балі примусової обсервації.

Згодом стало відомо, що з готелю «Козацький» втекла частина українців, яких привезли туди з аеропорту «Бориспіль» на обсервацію.

30 березня пасажира авіарейсу «Доха-Київ», який перебував на обсервації в готелі «Козацький», госпіталізували з підозрою на коронавірус.

1 квітня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що з обсервації в готелі «Козацький» в Києві втекли понад 50 осіб.

Мер Києва Віталій Кличко заявляв, що рішення про обрання місця обсервації для українців, що прибули в столицю з-закордону, ухвалювала не міська влада. Питанням повернення людей спецрейсами займається Міністерство інфраструктури. І куди розселяти людей, вирішували структури державного рівня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: