Українці з Катару і Балі прибули у столичний готель «Козацький» на обсервацію (відео)

Українці з Катару і Балі прибули у столичний готель «Козацький» на обсервацію (відео)
Фото: Telegram-канал PavlovskyNews

Силовики охороняють будівлю готелю у центрі Києва

Державне підприємство Міністерства оборони України «Готель Козацький», що у Києві, розмістив 100 осіб, які прибули з Балі та Катару, повідомляє пресслужба Міноборони.

«На виконання вимоги президента України з метою убезпечення розповсюдження епідемії всі, хто прибуває до країни, повинні пройти обсервацію протягом 14 днів. До державного підприємства Міноборони «Готель Козацький» звернулась місцева влада з проханням надати допомогу у вирішенні даного питання», – повідомила прессекретар міністра оборони Світлана Павловська.

Крім того Pavlovsky News опублікував стрім, на якому видно, як силовики охороняють будівлю готелю. Журналісти також поспілкувалися з перехожими, які висловлювали власне ставлення до рішення про обсервацію прибулих українців у центрі міста. 

Міністр інфраструктури Владислав Криклій також прибув до готелю, куди відправляють на обсервацію українців, що прилетіли з-за кордону.

Зазначається, що від коментарів Криклій відмовляється.

«Каже, що вирішує організаційні питання. У дворі готелю чергують медики в костюмах, поліція і Нацгвардія. Речі родичам люди передають через медиків, таким же способом передають їжу кур'єри», – йдеться у повідомленні.

За повідомленням Міноборони, три автобуси у супроводі автомобілів поліції доставили прибулих до місця проведення обсервації. Деякі з поселених не погодились з необхідністю дотримання визначених заходів перестроги, на них склали адміністративні протоколи.

«Готель Козацький» знаходився 20 днів на карантині і був практично законсервований. Зараз весь персонал готелю на місці. Всі працюють у захисних костюмах. Прибулі з Балі та Катару українці повинні дотримуватись режиму і перебувати у номерах. Їжа буде їм надаватися до номерів. Зараз відновлюються усі функції готелю по забезпеченню всім необхідним тих, хто буде в обсервації. Вирішується питання відновлення високошвидкісного інтернету», – йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони, наразі очікується ще одна група українців, які будуть проходити обсервацію в цьому готелі.

За даними МЗС, в останні дні з-за кордону в Україну повернулися понад 144 тисячі українців.

До слова, вчора у Борисполі поліція ганялася за пасажирами, які повернулися з В’єтнаму

Згідно з рішенням уряду, ті, хто повертається має проходити обов'язкову обсервацію.

Станом на 10:00 30 березня, у Києві підтверджено 102 випадки COVID-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: