Кличко: Рішення про обрання місця обсервації для українців, що прибули з-закордону, ухвалювала не міська влада

Кличко: Рішення про обрання місця обсервації для українців, що прибули з-закордону, ухвалювала не міська влада
Віталій Кличко: питанням повернення людей спецрейсами займається Міністерство інфраструктури. І куди розселяти людей, вирішували структури державного рівня
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Мер столиці зазначив, що готель «Козацький», в який сьогодні заселили людей на обсервацію, не перебуває в комунальній власності

Рішення про обрання місця обсервації для українців, що прибули в столицю з-закордону, ухвалювала не міська влада. Питанням повернення людей спецрейсами займається Міністерство інфраструктури. І куди розселяти людей, вирішували структури державного рівня. Про це, в ефірі телеканалу Україна 24, заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Питанням обсервації людей, що прибули авіарейсами вчора і сьогодні, займалася не столиця. Людей повертало не місто. І до нас з приводу їх розміщення не зверталися, - сказав Кличко. - Якщо ж буде така необхідність, Київ підготовлений. В Чорнобильській лікарні на Лісовому масиві у нас є 200 ліжок, де можемо розміщати киян на обсервацію. Мешканці міста за це не платитимуть», - наголосив Кличко. 

Мер столиці зазначив, що готель «Козацький», в який сьогодні заселили людей на обсервацію, не перебуває в комунальній власності. 

«Розумію побоювання киян. Готель «Козацький», куди поселили людей на обсервацію, знаходиться в самому центрі столиці – на Майдані Незалежності. В цій ситуації ми не впливали на рішення державних органів. Зі свого боку я можу оцінити такі дії як нелогічні», - підкреслив Віталій Кличко. 

Як повідомлялось, з готелю «Козацький» втекла частина українців, яких привезли туди з аеропорту «Бориспіль» на обсервацію.

Раніше повідомлялося, що «Готель Козацький» розмістив 100 осіб, які прибули з Балі та Катару

За даними Міноборони, наразі очікується ще одна група українців, які будуть проходити обсервацію в цьому готелі.

За даними МЗС, в останні дні з-за кордону в Україну повернулися понад 144 тисячі українців.

До слова, вчора у Борисполі поліція ганялася за пасажирами, які повернулися з В’єтнаму.

Згідно з рішенням уряду, ті, хто повертається має проходити обов'язкову обсервацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: