Президент: єдність української церкви може забезпечити лише Константинопольський патріархат

Президент: єдність української церкви може забезпечити лише Константинопольський патріархат

Петро Порошенко заявив, що УПЦ гостро потребує автокефалії і пильної уваги від Константинополя

Україна не буде байдуже спостерігати за втручанням іншої держави в українські церковні справи, а Вселенський Патріарх Варфоломій є єдиним, хто спроможний допомогти православним України об’єднатися і врегулювати канонічний статус української церкви в структурі світового православ’я. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди відзначення Дня хрещення Київської Русі-України.

«Ясно, що ми не будемо байдуже спостерігати за втручанням іншої держави в наші церковні справи, за її спробами використати в своїх інтересах почуття частини українських православних. І це одна з причин, чому Верховна Рада аргументовано звернулась до Архієпископа Константинополя - Нового Риму Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію православній церкві України», - зазначив Порошенко.

З його слів, за цей рік у нього була нагода зустрітися з Вселенським Патріархом і переконатися, що «Його Всесвятість молиться за Україну і думає над тим, як допомогти нам вирішити наші проблеми».

Президент звернувся до присутнього під час урочистостей Архієпископа Тельміського Іова.

«Перекажіть, будь ласка, владико, Його Всесвятості, що Православна церква в Україні вкрай потребує невідкладної уваги із боку Вселенського Константинопольського Престолу. Він єдиний, хто спроможний допомогти православним України об’єднатися і врегулювати канонічний статус української церкви в структурі світового православ’я», - додав Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: