Президент ветував закон про «єдине вікно» на митниці

Президент ветував закон про «єдине вікно» на митниці

На думку Порошенка, депутати додали до закону дискримінаційні норми щодо компенсації вартості придбаної сільськогосподарської техніки

Президент України Петро Порошенко повернув до Верховної Ради ухвалений 5 липня закон, що запроваджує механізм «єдиного вікна» на митниці разом з пропозиціями.

Про це йдеться на сайті Адміністрації президента.

На думку Порошенка, депутати під час ухвалення закону додали до нього дискримінаційні норми щодо компенсації вартості придбаної сільськогосподарської техніки.

Так, законом передбачено, що компенсувати пропонується вартість придбання спеціальних вагонів для перевезення зерна. На думку Порошенка, такі вагони можуть дозволити собі придбати лише великі агровиробники, в той час, як більшість аграрної продукції в Україні виробляють фермерські господарства.

У повідомленні також повідомляється, що президент підтримує норму про запровадження єдиного вікна на митниці, але виступає проти дискримінаційних норм стосовно фермерських господарств.

Нагадаємо, 5 липня Верховна Рада України схвалила закон про запровадження механізму «єдиного вікна» на українській митниці. За нього проголосувало 254 депутати.

Система єдиного вікна на митниці полягає у спрощення процесу проходження митного контролю за рахунок запровадження електронних документів та декларацій. Відтак, система дозволяє спростити бюрократичні процедури та скоротити паперовий документообіг, що зменшить час перебування товароперевізників на митниці.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: