Прикордонники затримали на Житомирщині вантажівку із радіоактивним металобрухтом

Прикордонники затримали на Житомирщині вантажівку із радіоактивним металобрухтом

Автомобіль затримали неподалік населеного пункту Мар'янівка, що знаходиться у 8 кілометрах від зони відчуження

Автомобіль завантажений радіоактивним металобрухтом затримали житомирські прикордонники на території Київської області. Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України. 

Автомобіль затримали вчора неподалік населеного пункту Мар'янівка, що знаходиться у 8 кілометрах від зони відчуження.

«Правоохоронці виявили автомобіль, який перевозив брухт загальною вагою близько 2,9 тис. кг без будь-яких товаро-супровідних документів. Водієм вантажівки виявився житель Житомирської області. Вимірявши радіаційний фон вантажу прикордонники встановили дворазове перевищення допустимої норми випромінювання», - повідомили прикордонники.

Водія із вантажем прикордонники передали поліцейським для проведення подальших слідчих дій.

Враховуючи виявлення ознак вчинення кримінального правопорушення співробітники Держприкордонслужби направили повідомлення для внесення до ЄРДР.

Раніше на Кіровоградщині, у пошуках металу невідомі особи розрили екскаватором місце, де зберігались контейнери із зараженими небезпечними відходами.

Нагадаємо, за останніми даними статистики, у 2016 році в Україні накопичено 12 млрд тонн відходів, з яких 12 млн тонн - це небезпечні і отруйні речовини, які можуть провокувати рак у населення.

Екологи стверджують, що напружену ситуацію у сфері небезпечних відходів загострює мораторій на перевірки. Відсутність контролю призвела до поширення шахраїв на ринку та недобросовісної поведінки утилізаторів отруйних речовин.

Так, у травні хімікатами отруїлися харківські діти. За даними прокуратури, приватна компанія 17 травня вивантажила на сміттєзвалищі 54 бочки об’ємом 200 літрів кожна з невідомими речовинами. На трьох ємностях був напис «метилмеркаптан». Саме з цих бочок стався витік речовини. Внаслідок забруднення до лікарні госпіталізовано трьох неповнолітніх жителів села (2000-2004 р.н.).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: