Прикордонники затримали зловмисників, які везли українських дівчат в сексуальне рабство

Прикордонники затримали зловмисників, які везли українських дівчат в сексуальне рабство
Фото: ДПСУ

Організатор злочинної діяльності виявився громадянин України

На міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин» під час спроби вивозу трьох громадянок України з метою їх подальшої примусової сексуальної експлуатації в країнах ЄС затримано двох злочинців.

Про це 16 січня повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Затриманими особами виявилися громадянин України - організатор злочинної діяльності, та його спільник - громадянин Вірменії, який мав посвідку на постійне проживання в Німеччині», - заявили в ДПСУ.

Зазначається, що в поле зору оперативних підрозділів один із зловмисників потрапив влітку минулого року. В ході оперативної розробки було задокументовано декілька фактів підготовки до здійснення злочинної діяльності та встановлено коло причетних осіб.

Зловмисники, користуючись уразливим станом потерпілих, обіцяли влаштувати дівчат на нібито легальну роботу в Німеччині, а насправді шляхом обману планували їх подальшу сексуальну експлуатацію.

Наразі зловмисники затримані за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України, їм буде оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 ККУ (Торгівля людьми), санкція якої передбачає позбавлення волі строком від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: