Прокуратура обіцяє оголосити результати слідства щодо вбивства Вороненкова вже найближчим часом

Прокуратура обіцяє оголосити результати слідства щодо вбивства Вороненкова вже найближчим часом
Денис Вороненков 

Поширена у російських ЗМІ інформація про те, що органи прокуратури України повідомили російській стороні відомості про результати розслідування вбивства Вороненкова, не відповідає дійсності

Найближчим часом прокуратура планує оголосити про результати розслідування убивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Наразі слідство перебуває на завершальній стадії. Про це написала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

«Повідомляємо, що на даний час слідство у даному кримінальному провадженні, яке проводить прокуратура міста Києва, перебуває на завершальній стадії. Найближчим часом буде оголошено про його результати», - написала вона.

Водночас, Максимець наголосила, що поширена у російських ЗМІ інформація про те, що органи прокуратури України повідомили російській стороні відомості про результати розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, не відповідає дійсності.

Як повідомляли російські ЗМІ з посиланням на нібито правоохоронні органи України, що вбивство колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в Києві, на замовлення російських спецслужб, організував колишній чоловік Марії Максакової і «злодій в законі» Володимир Тюрін.

Раніше Генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що замовник вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова встановлений, він перебуває на території Російської Федерації і має жваві контакти з російськими спецслужбами. 

Нагадаємо, Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва, коли прямував на зустріч із іншим екс-депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим. Екс-депутат отримав кулю в шию, дві в обличчя, одну в живіт і помер на місці. Вбивцею Вороненкова виявився 28-річний екс-боєць Нацгвардії Павло Паршов, уродженець Севастополя, який жив у Дніпрі.

Фігурантом справи про вбивство Вороненкова є Ярослав Тарасенко, якому інкримінується вчинення злочину, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою, групою осіб

Читайте також Вбивство «суперсвідка». Як Україна не вберегла Вороненкова

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: