Прокуратура прийшла з обшуками до однопартійців екс-міністра Клименка

Прокуратура прийшла з обшуками до однопартійців екс-міністра Клименка
Екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко

Головна військова прокуратура ГПУ розпочала обшуки у домівках членів партії «Успішна країна»

У четвер, 19 жовтня, слідчі Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури на підставі відповідних дозволів суду почали обшуки за місцями проживання осіб, причетних до функціонування схеми легалізації грошових коштів. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Серед іншого, з метою отримання доказів незаконної легалізації коштів, проводиться обшук у житлових приміщеннях уповноважених осіб політичної партії «Успішна країна», лідером якої є колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Наразі Головною військовою прокуратурою ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 256, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 та іншими статтями КК України.

Як відомо, Клименка підозрюють у причетності до злочинної організації В. Януковича, діяльність якої спричинила тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі у великому розмірі (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України) та у вчиненні у 2011-2017 роках легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 209 КК України).

Нагадуємо, що наприкінці липня Генеральна прокуратура повідомила, що сума арештованого майна Клименка та його афілійованих компаній сягає 6 млрд грн

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: