Прокуратура США має нові докази проти Фірташа - ЗМІ

Прокуратура США має нові докази проти Фірташа - ЗМІ
Олігарх Дмитро Фірташ

У звинуваченні, що містить110 сторінок тексту, наводяться докази, що частина хабарів Фірташа призначалася певним особам у США

У новому поданні проти українського олігарха Дмитра Фірташа, якого підозрюють у міжнародному підкупі, вперше стверджується, що частина хабарів призначалася певним американським громадянам.

Про це пише The New York Times.

Видання зазначає, що нове подання - це відповідь прокуратури на вимогу Фірташа зняти усі звинувачення проти нього. Зокрема, йому закидають хабар на $18 млн для отримання можливості добувати титан в Індії і продавати його чиказькій компанії. Фірташ це заперечує.

Олігарх вимагає закрити американську справу проти нього, аргументуючи це тим, що злочин, який йому інкримінують, не стосується США й американські суди не мають відповідної юрисдикції.

Однак прокурори стверджують, що Фірташ помиляється. У звинуваченні, що складається з 110 сторінок тексту, наводяться докази того, що частина хабарів Фірташа призначалася певним особам в США. Водночас, деталі не розголошуються.

Наразі олігарх-втікач Дмитро Фірташ живе у розкішному маєтку в Австрії. Влада цієї країни відмовляється видавати його Сполученим Штатам.

Генпрокуратура України досі не висувала йому підозр у жодній кримінальній справі.

ГПУ займається досудовим розслідуванням щодо зловживань топ-менеджменту Фірташа у газовий компанії «Газтек», а НАБУ підозрює збанкрутілий банк «Надра» в розтраті 400 млн грн, виділених інвесторами на створення дочірньої структури «Запорізького титано-магнієвого комбінату».

Водночас Шевченківський районний суд Києва відмовився перевіряти можливість придбання підприємцем російської державної частки у структурі власності телеканалу «Інтер» на кошти вкладників банку «Надра». В такий спосіб Фірташ захистив «Інтер» від антиросійських санкцій.

Олігарх також не приховує, що досягнув успіху у бізнесі завдяки своїм зв'язкам з оточенням Володимира Путіна.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: