На запуск трьох заводів Фірташа знадобився 1 млрд грн

На запуск трьох заводів Фірташа знадобився 1 млрд грн

Підприємство «Черкаський Азот»

750 млн грн було надано з резервів ПАТ «Аграрний фонд»

Три хімічні підприємства групи Ostсhem відновили роботу. 16 червня 2017 року відновив роботу «Азот» в Черкасах, 5 липня – «Рівнеазот», а 7 липня – «Сєвєродонецьке об'єднання Азот».

Засоби для формування закупівельних партій добрив і запуску заводів склали 1 млрд грн, з яких 750 млн грн було надано з резервів ПАТ «Аграрний фонд», повідомляє Liga.net з посиланням на заяву підприємства.

«Ці кошти були тимчасово вільні в рамках залученої кредитної лінії від «Укргазбанку». Спочатку гроші планувалося спрямувати на розширення нашої форвардної програми, але ми виходили з того, що стабілізація ситуації на ринку міндобрив і запобігання паніки у аграріїв - загальнодержавні пріоритети. Тому було прийнято рішення про надання цього траншу», - пояснив голова правління «Аграрного фонду» Андрій Радченко.

На сьогодні з заводами Ostсhem укладені договори на поставку близько 200 тис. тонн добрив, які можуть бути спрямовані сільгоспвиробникам.

Група Ostсhem об'єднує підприємства азотної хімії Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, у травня з’явилася інформація, що Фірташ може отримати повну монополію на ринку добрив в Україні.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що в результаті рішень Мінекономрозвитку і Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 13 лютого 2017 року про призупинення введення антидемпінгових мит щодо мінеральних добрив з Російської Федерації, компанії з РФ отримали безпрецедентний доступ на український ринок.

На думку експертів, своїми діями Кабмін фактично допустив створення російської монополії в Україні. ЗМІ писали, що через неможливість конкурувати з російським демпінгом у березні 2017 року в розпал підготовки до посівної кампанії вперше в історії України зупинилися найбільші хімічні підприємства України. Зокрема, заводи «Рівнеазот» і «Черкаський Азот».

Наприкінці травня Генпрокуратура також почала розслідувати передачу газових систем Фірташу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: