Прокуратура виявила жорстоке поводження із арештантами в Одеському СІЗО

Прокуратура виявила жорстоке поводження із арештантами в Одеському СІЗО

Розпочато кримінальну справу

У суботу, 19 серпня, співробітниками прокуратури Одещини за участі представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області виявлено факти жорстокого, нелюдського поводження з утриманими у СІЗО. Про це повідомляє прес-служба прокурати Одеської області.

За результатами проведеної перевірки розпочато розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством, діями, які ображають особисту гордість потерпілого).

Тривають першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, в Одеському слідчому ізоляторі 17 серпня виявили розчленоване тіло дівчини - молодшого інспектора II категорії відділу режиму і охорони Олени П. Трагедія сталася в п'ятому корпусі СІЗО.

Вбивця зґвалтував і задушив дівчину, після чого порізав її на шматки і кинув їх в сміттєві баки.

Зазначимо, що підозрюваний в жорстокому вбивстві співробітниці СІЗО останнім часом практично не з'являвся у своїй камері, а жив у подвір'ї, де розміщувався свинарник. При цьому санкція суду на те, щоб ув’язнений більше двох годин був поза камерою, відсутня. Крім того ніхто із співробітників закладу за арештантом особливо не стежив.

За фактом загибелі співробітниці СІЗО 17 серпня ГУ Нацполіціі Одеської області відкрило кримінальне провадження по п. 13 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) КК України. На співробітників СІЗО відкрито досудове розслідування за статтею «службова недбалість».

19 серпня з’явились повідомлення про масові побиття в Одеському СІЗО, які нібито здійснювалися працівниками правоохоронних органів. Зокрема про це заявив священик Української православної церкви Київського патріархату Дмитро Краснобаєв. Він багато років працює з ув'язненими, регулярно відвідує виправні установи.

Проте, у Мін’юсті заявили, що ніякого побиття не було. Відповідну заяву зробив прес-секретар заступника голови відомства Юрій Маслак. За його словами, мало місце лише посилення режиму.

Після цього Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська оприлюднила фото одного із арештантів Одеського СІЗО зі слідами кийка на спині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: