Пропаганда в дії: росіяни з оптимізмом ставляться до погіршення рівня свого життя – опитування

Пропаганда в дії: росіяни з оптимізмом ставляться до погіршення рівня свого життя – опитування
Матеріальне становище росіян за роки кризи значно погіршилося
Фото PolitRussia.com

Кожному десятому жителю РФ не вистачає грошей на їжу

Понад третина -39% - росіян зізналися, що їм ледь вистачає коштів на їжу чи одяг. Про це свідчать результати дослідження Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД). 

Зокрема, 10% респондентів відзначили, що для них є складною навіть покупка продуктів, 29% - що їм ледь вистачає грошей на одяг.

qr

Провідний експерт-консультант ВЦВГД Олег Чорнозуб так коментує результати опитування: «Матеріальне становище росіян за роки кризи значно погіршилося. Зараз становище в цій галузі наблизилося до ситуації 2009 року - найгіршого року попередньої кризи».

Водночас експерт, спираючись на дані інших досліджень, стверджує, що громадський оптимізм, впевненість у швидкому подоланні кризи зростає. «Ці зміни добре узгоджуються з динамікою ключових макроекономічних показників: ВВП, індексом промвиробництва і ін. Виходить, що наші співвітчизники мислять набагато більш тверезо, ніж заведено вважати в деяких колах: про ситуацію в економіці вони судять не за миттєвим матеріальним становищем своєї власної сім'ї, а приймаючи до уваги більш широке коло чинників», - робить висновок він.

Як повідомлялось, лише 23% росіян стурбовані економічною кризою в країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: