Протестувальники біля Ради вітають рішення Авакова прибрати поліцейську охорону наметового містечка

Протестувальники біля Ради вітають рішення Авакова прибрати поліцейську охорону наметового містечка
Фото: Станіслав Груздєв

Чотири кордони поліції, Нацгвардія, військові КРАЗи і паркан створювали у людей відчуття небезпеки, - вважають активісти

У наказі глави МВС Арсена Авакова зняти охорону з наметового містечка більше плюсів, ніж мінусів. Так  вважає координатор наметового містечка біля Ради Іван Слободяник.

Координатор в інтерв’ю «Главкому» стверджує, що поліцейські кордони лише створювали психологічний бар’єр і людям було страшно заходити: «До цього додайте дискредитацію нас на телебаченні, де казали, що тут самі безхатьки та екстремісти зібралися. Це створювало у людей відчуття небезпеки. Особливо, коли ти підходиш, стоїть чотири кордони поліції, потім Нацгвардія, потім КРАЗи військові, а потім ще й паркан».

За словами Слободяника, зняття кордонів — з одного боку, плюс: це дасть змогу людям приходити, спілкуватися, не боятись силовиків, і на власні очі побачити те, що відбувається. З іншого боку, зазначає координатор, це вимагатиме від мітингувальників більшої самоорганізації та дисципліни, щоб не було тут ані тітушок, ані бомжів, ані провокаторів.

Як відомо, акція «Всеукраїнський збір» за велику політичну реформу розпочалася під стінами Верховної Ради 17 жовтня. Її учасники вимагали ухвалити закони про скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду і зміни виборчого законодавства. До кінця тижня частина мітингувальників розійшлась.

Політична партія «Рух нових сил» та депутати «Самопомочі» вирішили продовжувати протестну акцію під парламентом.

Детальніше читайте тут: 15 днів «МіхоМайдану»: гречка, дрова, гроші і нові вимоги


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: