Організатори акції протесту під Радою скликають віче

Організатори акції протесту під Радою скликають віче
Організатори акції протесту

Соболєв переклав всю відповідальність за подальше проведення акції учасників АТО

Мітингувальники біля Верховної Ради не збираються згортати наметове містечко та збирають у суботу, 21 жовтня, на 18:00 народне віче.

Учасники мітингу заявляють, що всю відповідальність за подальше проведення акції взяли на себе колишні бійці добровольчих батальйонів, які були учасниками Антитерористичної операції.

Народний депутат України від «Самопомочі» Єгор Соболєв заявив: «З позавчорашнього дня тут заборонені партійні прапори». При цьому він зауважив, що журналісти роблять «величезну послугу» топ-корупціонерам, коли пишуть у ЗМІ, що «прихильники Саакашвілі», «депутати від «Самопомочі» та «політики» проводять акцію протесту.

Депутат додав, що «реальні організатори табору - люди, які залишилися, коли парламент почав ігнорувати вимоги людей у вівторок - це військові, це добровольці».

«Завтра на віче військові представлять план дій. О 18:00 побачимося тут, на площі Конституції», - заявив Соболєв.

Водночас боєць батальйону «Донбас», який представився позивним «Катана», сказав, що ветерани АТО беруть на себе всю відповідальність за проведення акції. «Ми зібралися тут з чіткими трьома вимогами. Перше – зрадників України під суд. Владу, усю, забрати в олігархів. І третє - встановити правила для всіх однакові. Це вимоги, які наш народ уже ставить декілька років підряд від початку АТО», - заявив він.

Боєць також наголосив, що учасники акції «будуть стояти до кінця для того, щоби наші вимоги були задоволені».

Крім того, боєць батальйону «Айдар», який представився позивним «Бача», зазначив, що добровольці перебувають біля парламенту, щоб «ніхто безкарно не нападав на людей» і щоб «захистити людей і порядок». «Ми закликаємо побратимів-добробатів приєднуватися до нас», - сказав він.

У свою чергу, демобілізований ЗСУ з 3-го окремого полку спецпризначення у Кропивницькому Валерій Вєхтєв закликав усіх прийти у суботу на площу Конституції. «Ми спробуємо разом зробити план дій та план реалізації. Ми повинні досягнути успіху у своїх цілях», - сказав він. Вєхтєв також додав, що військові «не можуть собі дозволити піти звідси переможеними».

Водночас вони не відповіли на питання, чи будуть звільняти проїжджу частину вулиці Грушевського.

Нагадаємо, у четвер ввечері колона з декількох сотень активістів від будівлі Верховної Ради України підійшла на вулицю Банкову до Адміністрації президента.

Згодом активісти повернулися у наметове містечко, передавши Порошенку законопроект про Антикорупційні суди.

Читайте матеріали «Главкома»:

Третій день протесту. Cаакашвілі залишився наодинці

«Дочекатися завтра». «Секретний» план лідерів протесту під Радою

Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки

Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: