Пучдемон заявив у Брюсселі про «переворот» проти Каталонії

Пучдемон заявив у Брюсселі про «переворот» проти Каталонії
Екс-лідер Каталонії Карлес Пучдемон

Пучдемон розкритикував європейських політиків за їхню пасивну реакцію щодо взяття під варту частини каталонських сепаратистів

Екс-глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон закликав Євросоюз припинити підтримку «перевороту» проти його регіону, який нібито вчинив уряд Іспанії.

Про це повідомляє AFP

«Ви приймете результати каталонського референдуму чи продовжите допомагати прем’єру Рахою в його перевороті?» - звернувся Пучдемон до керівництва ЄС, виступаючи перед майже 200 каталонськими мерами, які прибули в Брюссель.

Також повідомляється, що прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой та його бельгійський колега Шарль Мішель мають виступити сьогодні перед депутатами щодо каталонської кризи.

Раніше у вівторок Пучдемон розкритикував європейських політиків за їхню пасивну реакцію щодо взяття під варту частини каталонських сепаратистів.

Як відомо, уряд Іспанії 28 жовтня, офіційно взяв під прямий контроль управління Каталонією. Того ж дня екс-глава женералітату Каталонії Пучдемон закликав захищати незалежність мирно.

Крім того, міністерство внутрішніх справ країни усунуло з посади голову каталонської поліції Хосепа Луїса Траперо.

Нагадаємо, 27 жовтня парламент Каталонії проголосував за резолюцію, яка проголошує незалежність від Іспанії.

Уряд Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори на 21 грудня.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: