Путін хоче, щоб бажаючі отримати російське громадянство присягали на вірність РФ

Путін хоче, щоб бажаючі отримати російське громадянство присягали на вірність РФ
Володимир Путін

Глава Росії бажає, щоб йому присягали

Президент РФ Володимир Путін запропонував Держдумі подумати над введенням церемонії принесення клятви для тих, хто вступає в російське громадянство. Про це повідомили в прес-службі Кремля.

«Коли людина вступає в громадянство нашої країни, тут можна було б подумати і взяти досвід деяких зарубіжних держав, коли є клятва, присяга, інший урочистий акт, яким людина підтверджує свій намір стати громадянином нашої країни, дотримуватися її законів, традицій, поважати ці традиції, історію тощо. Я б просив вас разом з депутатами подумати і на цю тему», – сказав Путін на зустрічі зі спікером Держдуми В'ячеславом Володіним.

У відповідь Володін заявив, що Держдума вивчить міжнародний досвід у цьому питанні і, виходячи з цього, а також російських традицій, запропонує президенту на затвердження текст присяги або клятви на вірність країні.

Путін зазначив, що «це може мати і юридичні наслідки».«Є суто формальні речі, коли людина при отриманні громадянства Російської Федерації повідомляє про себе недостовірні дані взагалі. Це формальність, суто юридична річ, але вона серйозна, ґрунтовна, і на неї, звичайно, теж потрібно звернути увагу», – додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: